dimarts, 17 d’abril del 2012

 BENVINGUTS A CAL SERNI... esperem que la vostra estada a casa nostra quedi en els millors dels vostres records.



Cal Serni és una casa de pagès construïda el segle XV. És una de les úniques cases-museu habitades de Catalunya, on s'hi elabora més del 80% del que es consumeix en la mateixa casa.

És tracta d'una masia agregada al poble de Calvinyà, tot l'entorn de la casa és de propietat privada i en poden gaudir els propis clients que ens visiten. Des del segle XV fins avui la casa ha tingut una activitat agropecuària que encara és conserva.

Calvinyà és un petit poble que forma part del municipi de Valls de Valira, orientat a Sud Oest fa que el clima mediterrani sigui suau al hivern i calorós a l'estiu. El poble esta situat de forma aturonada damunt de la població de la Seu d'Urgell amb unes vistes panoràmiques que abasten des del Principat d'Andorra fins a la Cerdanya, passant pel Pallàs i totes les valls Urgellenques.

Els actuals propietaris de Cal Serni, Dolors Pal i Josep Maria Troguet tenen com a concepte el turisme rural com a un element arquitectònic on hi càpiguen totes aquelles persones ansioses per conèixer l'essència de la gastronomia, la cultura i l'oci des d'un prisma autènticament familiar.